Inici del projecte Wood E3 – juliol 2010

Fa uns dies, experts i institucions vinguts de França, Itàlia, Grècia, Espanya i Eslovènia es reuniren al Centre de Formació Professional i Forestal de Chateauneuf-du-Rhône, a França, per a iniciar el projecte Wood E3 (que es pronuncia wood-i-cube, per Wood Energy Exploitation for Entrepreneurship).

Liderat per la CCI (Chamber of Commerce and Industry – Drôme) i finançat pel FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional), agrupa diferents socis de l’espai mediterrani: Chamber of Commerce and Industry – Drôme (Rhône-Alpes; França), Prefecture of Ioannina (Ipeiros; Grècia), Chamber of Agriculture and Forestry of Slovenia (Slovenija; Eslovènia), Municipality of Entracque (Piemonte; Itàlia), Piemont Region (Piemonte; Itàlia), Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (Catalunya; Espanya), i SODEMASA (Aragó; Espanya).

Wood E3 té diversos objectius: recopilar informació, anàlisis sobre la indústria relacionada amb la fusta i la fusta com a combustible. Després, aquestes dades seran compartides en una base de recursos en línia de l’espai MED. Aquesta plataforma serà accessible per tothom, tant agents públics com privats. Wood E3 també preveu la creació d’una eina que permeti als responsables polítics i agents econòmics avaluar les conseqüències ambientals, socials, econòmiques i de govern que tindria un projecte d’energia amb fusta en la planificació territorial. Aquest quadre d’anàlisi ha de proporcionar la transparència necessària per a la coherència dels projectes, la competència lleial i la gestió sostenible dels recursos. Finalment, la transferència de coneixements a nivell europeu proporcionarà un major rendiment del sector i permetrà als socis formular recomanacions polítiques.