6º Congreso Forestal Español

Membres de l’Àrea d’Aprofitaments Fusters i Biomassa, juntament amb una alta representació del CTFC, van assistir al 6º Congreso Forestal Español, que va tenir lloc a Vitoria entre els dies 10 i 14 de juny de 2013, i al qual van assistir més de 800 congressistes.

Des de la perspectiva de l’Àrea d’Aprofitaments Fusters i Biomassa, el congrés va constituir una molt bona oportunitat per donar a conéixer a nivell estatal les principals línies de treball que es duen a terme. Però encara més importat va ser l’oportunitat de coincidir en un mateix fòrum amb experts que treballen en línies comunes en diverses parts de l’estat.

L’àrea va realitzar dues comunicacions orals, un pòster tècnic, i també va participar en l’elaboració d’un pòster en el marc del projecte Proforbiomed.

Les comunicacions són:

Pòsters:

Per altra banda remarcar la importància en treballar des de l’àmbit forestal en la recerca i desenvolupament de certs productes derivats de la fusta amb valor afegit com per exemple per biorefineries, nanotecnologies, biotecnologia i productes substituitus dels derivats del petroli, com va explicar Juan Majada del Centro Tecnológico Forestal y de la Madera de Asturias (CETEMAS). Apuntar també presentacions orals encaminades cap al coneixement de la petjada de carboni dels productes fusters per tal de promoure productes de proximitat i sostenibles amb el medi ambient, així com l’anàlisi del cicle de vida, sobre tecnologies aplicades a la determinació de les propietats de la fusta i el suro amb clares potencialitats en el sector bioenergètic, sobre cultius energètics llenyosos, o sobre assajos de sistemes de treball d’aprofitaments fusters.

Animen als possibles interessats en aquestes temàtiques i altres relacionades a consultar les actes del congrès, i qualsevol dubte i/o reflexió des de l’Àrea d’Aprofitaments Fusters i Biomassa restem a la vostra disposició.