13/04/11 – INNObiomassa, arriba al Solsonès

El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya acollirà dimecres 13 d’abril a les 6 de la tarda la presentació de les línies de treball que es duen a terme a la comarca del Solsonès.

INNObiomassa és una iniciativa promoguda per l’ACM, el CTFC, el CFC, FERCA i Qnorm, i està subvencionada pel SOC i el Fons Social Europeu, d’acord amb el Programa d’ajuts a Projectes Innovadors, regulat per l’Ordre TRE/293/2010.

En el marc del projecte INNObiomassa, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i el Consell Comarcal del Solsonès presentaran les línies de treball que es duen a terme a la comarca del Solsonès. La presentació tindrà lloc dimecres 13 d’abril a les 6 de la tarda al Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, a Solsona.

L’objectiu de la presentació, a càrrec del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i Qnorm, és donar a conèixer de manera general totes les accions del projecte INNObiomassa adreçades a empreses i entitats, i a convidar els ajuntaments a analitzar la situació actual dels seus municipis pel que fa a sistemes de climatització i les possibilitats de canvi tecnològic per a la introducció de biomassa.

En el marc de la presentació es donarà a conèixer l’estudi de disponibilitat de biomassa i avaluació de la demanda energètica al Solsonès; la diagnosi municipal per avaluar energèticament les instal·lacions municipals i elaborar una proposta d’alternatives; i el Pla d’acció comarcal.

L’aprofitament energètic de la biomassa ajuda a Catalunya a evolucionar cap a un model de sostenibilitat energètica de futur i a crear llocs de treball nous. INNObiomassa vol donar a conèixer la biomassa com l’energia neta que és, però també vol establir un full de ruta per a l’aprofitament de la biomassa comarcal i al mateix temps convertir-se un una eina d’inspiració per a emprenedors al món rural i per a la dinamització de l’activitat silvícola.

L’Associació Catalana de Municipis (ACM), el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), el Consorci Forestal de Catalunya (CFC), la Federació d’Empresaris Instal·ladors de Catalunya (FERCA) i Qnorm, amb el suport del SOC i el Fons Social Europeu, d’acord amb el Programa d’ajuts a Projectes Innovadors, regulat per l’Ordre TRE/293/2010, han posat en marxa aquesta iniciativa amb l’objectiu de promoure la implantació de la biomassa forestal i analitzar la seva viabilitat com a energia alternativa a les energies convencionals.

Enllaç al tríptic

Enllaç