21-23/02/13 – 2a Fira de Biomassa Forestal de Catalunya

La 2a Fira de Biomassa Forestal de Catalunya se celebrarà els propers 21, 22 i 23 de febrer de 2013 al recinte firal El Sucre de Vic. Per a aquest esdeveniment s’han preparat vàries activitats adreçades tant a un públic professional com a la ciutadania en general per tal de donar a conèixer la biomassa per a usos tèrmics així com promocionar-ne el seu ús:

Jornades tècniques i visites guiades

Els professionals tindran el seu punt de trobada en les diferents jornades tècniques que s’organitzaran els dies 21 i 22 de febrer, on s’informarà sobre aspectes tècnics com el subministrament del biocombustible forestal i la seva aplicació en indústries agropecuàries o xarxes de calor, i alhora es podran veure casos d’èxit no només a Catalunya sinó en d’altres països europeus.

A més, el dia 21 a la tarda es realitzarà una visita guiada a dues instal·lacions de calderes de biomassa.

Tallers, demostracions i xerrades divulgatives

La fira comptarà amb un espai expositiu de més de 1.200m2 on hi haurà una vuitantena d’expositors. Es compaginarà també amb demostracions pràctiques del processament de la biomassa fora del recinte. El dissabte al matí s’ha preparat una xerrada divulgativa adreçada al públic en general sobre aquesta font d’energia renovable que anirà a càrrec de Francesc Mauri i també tallers educatius per als més petits.

Match Making Event

Tant el professional com el ciutadà que desitgin emprendre un projecte de bioenergia, cercar productors de biomassa, prospectar alternatives d’estalvi energètic amb biomassa, contactar amb socis empresarials (instal·ladors, productors, ESE’s, etc.) o buscar finançament, podran participar en reunions bilaterals per posar-se en contacte amb diferents agents de la cadena de valor de la biomassa forestal.

Aquestes trobades es realitzaran el dia 21 de febrer de 2013 a partir de les 16:00 cada 30 minuts

L’assistència a la fira és gratuïta.

Podeu consultar el Programa detallat de la fira al següent enllaç.

La fira està organitzada per l’Ajuntament de Vic, la Generalitat de Catalunya, l’Institut Català de l’Energia, el Centre de la Propietat Forestal, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i els Consells Comarcals de la Selva i d’Osona.

Per a més informació, podeu consultar el web www.firabiomassa.cat.

Organitzadors Fira Biomassa 2013