BiomassaCAT

biomassacat

BiomassaCAT (http://icaen.gencat.cat/ca/energia/renovables/biomassa/BiomassaCAT/) és un espai de referència sobre la biomassa per a ús energètic a Catalunya, on es pot consultar informació rellevant relativa al sector de la biomassa agroforestal. Aquest portal s’ha creat en el marc de l’Estratègia per promoure l’aprofitament energètic de la biomassa forestal i agrícola, aprovada pel Govern de la Generalitat de Catalunya.

Al portal s’hi pot trobar informació d’actualitat, com ara notícies, preus de combustibles, empreses especialitzades, centres logístics; informació de base, com caracterització de materials, estadístiques energètiques, casos pràctics i teòrics; normativa i legislació específica i un recull de publicacions d’utilitat. També disposa d’un butlletí electrònic on poder subscriure’s, per rebre les darreres novetats del sector de la biomassa a Catalunya.

L’objectiu és que la informació proporcionada contribueixi a la millora de la competitivitat d’indústries i serveis del sector de la biomassa i la potenciació i desenvolupament d’un important teixit empresarial al seu voltant, el que formen des de fabricants i distribuïdors d’estelles o pèl·lets fins a instal·ladors, distribuïdors i fabricants d’equips.

BiomassaCAT és fruit de la col·laboració entre diferents entitats i administracions que treballen per l’impuls de la biomassa, posant a l’abast de tothom qui ho desitgi la màxima informació d’utilitat.

L’objectiu de l’Estratègia per promoure l’aprofitament energètic de la biomassa forestal i agrícola és fomentar l’ús energètic de la biomassa a Catalunya, en base a la cooperació dels diferents departaments de la Generalitat i la coordinació de les actuacions de l’entorn.

Al Grup d’Aprofitaments Fusters i Biomassa del CTFC ens encarreguem del manteniment i actualització del web BiomassaCAT, amb la col·laboració de l’Àrea de Sistemes i l’Àrea de Comunicació del CTFC.