El curs de formació de formadors en biomassa forestal com a font energètica engega fent el ple – maig 2011

Un total de 23 persones participen en aquest curs que s’imparteix a Solsona, a la seu del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya. El curs s’allargarà durant cinc divendres més fins al 10 de juny.

Xavier Solanes, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural; Francesca Famadas, del Centre de la Propietat Forestal, Ignacio López i Pere Navarro, ambdós del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), van ser els encarregats de donar, el divendres 6 de maig, el tret de sortida al Curs de Formació de formadors en biomassa forestal com a font energètica organitzat pel CTFC en el marc del projecte INNObiomassa, una estratègia integrada per a la consolidació del sector emergent de la biomassa tèrmica com a font d’ocupació.

Un total de 23 persones estan participant en aquest curs que s’allargarà durant cinc divendres més fins al proper 10 de juny i que pretén aprofundir en aspectes tècnics de la biomassa, des de la seva obtenció, passant pel processat fins al consum a les instal·lacions. La particularitat d’aquest curs és que es dirigeix de forma específica a formadors. És per aquest motiu que, a banda de la formació tècnica específica en biomassa, en el marc del curs es donaran a conèixer les pautes perquè els formadors puguin fomentar l’actitud emprenedora al seu alumnat, així com les pautes per redactar un pla d’empresa. El curs també incidirà en habilitats de comunicació i recursos expressius. Des de l’organització, es valora molt positivament la resposta i l’interès que ha generat el curs, ja que inicialment estava limitat a 20 places. La propera sessió del curs, que s’imparteix a Solsona, a la seu del CTFC, tindrà lloc aquest divendres 13 de maig de 2011 i aprofunditzarà en biomassa i energia. Aquesta segona sessió l’impartiran Mireia Codina, del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya; Laura Ivorra, enginyera de forests; i Enric Velo de la Universitat Politècnica de Catalunya.

L’Associació Catalana de Municipis (ACM), el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), el Consorci Forestal de Catalunya (CFC), la Federació d’Empresaris Instal·ladors de Catalunya (FERCA) i Qnorm, amb el suport del SOC i el Fons Social Europeu, d’acord amb el Programa d’ajuts a Projectes Innovadors, regulat per l’Ordre TRE/293/2010, han posat en marxa el projecte INNObiomassa per promoure la implantació de la biomassa forestal i analitzar la seva viabilitat com a energia alternativa a les energies convencionals.

Enllaç al tríptic d’INNObiomassa