La biomassa forestal remunta al Solsonès – maig 2011

Així ho donen a entendre els empresaris que han participat a la fira de Sant Isidre de Solsona.

A més, la seva bona representació ja n’és un bon indicador: ISVED S.L. (instal·lador de calderes); Ecotermik, recuperació forestal (fabricant de mòduls compactes i subministrador d’estella industrial); Productes Forestals de la Catalunya Central (subministrador d’estella forestal i de serveis d’estellat); Biocombustibles Obradors (subministrador de biocombustibles sòlids i instal·lador de calderes i estufes); Serveis Forestals (instal·lador de calderes i gestor de subministrament d’estella forestal); AGEC S.L. (instal·lador de calderes i estufes); i Grans del Lluçanès (fabricant i subministrador de pèl·lets).

Alguns d’aquests empresaris manifesten un optimisme moderat degut a l’elevat interès que han suscitat els productes i serveis que ofereixen. Cases de turisme rural, masies i instal·lacions ramaderes han estat els tipus de clients que més interès han mostrat per les instal·lacions basades en estella forestal on, en molts casos, es tractarà d’un autosubministrament d’estella per al qual només serà necessari el servei d’estellat.

Alguns dels potencials usuaris ja coneixien les tecnologies basades en l’estella forestal, però no ha estat fins la pujada del preu del gas-oil que s’han decidit a fer el pas cap a les energies renovables.

Tanmateix , en els casos de subministrament extern d’estella és recomanable garantir la qualitat del producte en pro d’un bon desenvolupament del mercat, alhora que es fa necessari assegurar la proximitat de l’origen de l’estella, de tal manera que la despesa i el benefici generat es reinverteixi al territori.

Recent Comments

Comments are closed.