Màster europeu eWOOD

Projecte eWood – Projecte ERASMUS multilateral

ERASMUS Support to the modernisation agenda of higher education: Curricular reform

El principal objectiu del projecte de tres anys (2012-2015) és dissenyar un programa de màster per formar especialistes per a la producció d’energia a partir de fusta, tant a nivell europeu com mundial. Des de Catalunya hi participen el CTFC i la Universitat de Lleida.

El programa de màster és de dos anys i es basa en el títol de Bachelor of Science (BSc) o estudis equivalents, principalment de forestals o altres biociències.

Consorci: Our consortium consists of six higher educational institutes / bioenergy research organisations from different sides of Europe.

 • Seinäjoki University of Applied Sciences (Seinäjoki UAS), Finland
 • National Research Council, Timber and Trees Institute (CNR-IVALSA), Italy
 • The Scottish School of Forestry, Inverness College UHI, University of the Highlands and Islands, UK
 • Forest Sciences Centre of Catalonia (CTFC), Spain
 • University of Lleida, Catalonia, Spain
 • University of West-Hungary (UWH), Hungary

Esdeveniments:

 • Del 7 al 10 de juliol de 2015, el Pere Navarro va assistir a la reunió final del projecte eWOOD (http://ewood-master.eu/) a Finlàndia. El projecte té per objectiu la creació d’un màster europeu sobre l’energia de la fusta i la seva cadena d’aprofitament, des del bosc fins al client final.
 • Del 2 al 4 de febrer de 2015, juntament amb la Universitat de Lleida, vàrem organitzar una reunió del projecte eWOOD (http://ewood-master.eu/) a Lleida i Solsona. El projecte té per objectiu la creació d’un màster europeu sobre l’energia de la fusta i la seva cadena d’aprofitament, des del bosc fins al client final. Vàrem aprofitar per fer dues visites: a la planta termosolar i de biomassa de les Borges Blanques i a una plantació de pollancre de cultiu energètic.
 • Reunió del projecte e-WOOD (http://ewood-master.eu/) a Florència, del 15 al 17 d’octubre de 2014. El projecte té per objectiu la creació d’un màster europeu sobre l’energia de la fusta i la seva cadena d’aprofitament, des del bosc fins al client final.
 • Estem en la fase de la realització d’accions pilot a través de cursos ja existents entre els socis del projecte. Des de Catalunya hi participen el CTFC i la Universitat de Lleida.
 • A principis del mes d’agost de 2014 es va realitzar una reunió de treball del projecte e-WOOD a Budapest, el qual té com a objectiu la creació d’un màster europeu sobre l’energia de la fusta i llur cadena d’aprofitament, des del bosc fins al client final. Ara estem en la fase de la realització d’accions pilot a través de cursos ja existents entre els socis del projecte. Al projecte hi treballen des de Catalunya la Universitat de Lleida i el CTFC. Més informació del projecte a: http://www.inverness.uhi.ac.uk/research/whats-new