Fira de la Biomassa de Catalunya

Fira Biomassa Catalunya

La Fira de la Biomassa de Catalunya (http://www.firabiomassa.cat/) ofereix un punt de trobada entre agents de tot el sector i de tota la cadena de valor, promovent sinèrgies i col·laboració entre empreses d’aquest nou sector empresarial i generant el creixement que el mercat i el país necessiten per assolir els objectius exposats.

L’Ajuntament de Vic (Fires i Mercats), la Generalitat de Catalunya, a través del Centre de la Propietat Forestal, l’Institut Català d’Energia i la Direcció General de Medi Natural, el Consell Comarcal d’Osona, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, el Clúster de la Biomassa i les Diputacions de Barcelona i Girona organitzen la 5a de la Fira de Biomassa de Catalunya que se celebrarà a Vic els dies 23, 24 i 25 de febrer de 2017.

Els objectius d’aquesta edició seran:

  1. Ampliar la oferta expositiva: La Fira amplia el seu abast a altres tipus de biomassa que no siguin forestals, com l’agrícola, i a empreses que treballen amb complements de l’ús de la biomassa (aïllants, ferreteria, etc.) de l’àmbit industrial i altres sectors com la construcció que també fan ús de la biomassa, per a tenir representació de tota la cadena de valor.
  2. Punt de trobada: la Fira esdevindrà el punt de trobada d’associacions, gremis, etc, del sector, on desenvoluparan les trobades anuals amb els seus associats.
  3. Internacionalització: Aquesta edició comptarà amb la participació de ponents i assistents d’altres regions d’Europa que permetran intercanviar experiències i impulsar les actuacions de promoció de la biomassa a través de la transferència de coneixement.

L’entrada a la fira és gratuïta i s’adreça a totes les empreses vinculades al sector de la biomassa, a consumidors finals (tècnics de l’administració, industrials, institucions, investigadors, arquitectes, aparelladors, administradors de finques, etc…) i, finalment, també a la ciutadania en general, per tal de promoure la biomassa com a font energètica domèstica.

A més de l’espai expositiu, la Fira de la biomassa forestal de Catalunya comptarà amb diferents activitats paral·leles com trobades professionals, conferències i tallers per a tots els públics. Algunes d’aquestes activitats tindran un cost però serà molt econòmic.

Esdeveniments:

  • Assistència a diferents reunions de la Fira de la Biomassa Forestal de Catalunya. Participació en les Comissions de Jornades i Comunicació. Contacte. adriano.raddi@ctfc.cat, mireia.codina@ctfc.cat
  • El 18 de febrer de 2016 l’àrea d’aprofitaments fusters i biomassa va participar en la Jornada professional de biomassa de Catalunya (organitzada per les mateixes institucions que participen en la Fira de la Biomassa de Catalunya). La jornada es va dividir en dos grans blocs: al matí es va presentar experiències en l’àmbit d’instal·lacions municipals i el segon bloc, a la tarda, es va parlar sobre instal·lacions industrials. La participació del CTFC en la jornada va ser a través d’una presentació al matí sobre la situació del sector.
  • El CTFC, com cada any, participa en l’organització de la Fira de la Biomassa de Catalunya. Aquest any s’ha organitzat una jornada professional, dividida en dues parts: una al matí adreçada a tècnics municipals i entitats locals, i l’altra a la tarda, destinada a iniciatives privades. La jornada es realitzarà el 18 de febrer a Vic de 2016.
  • Es va col·laborar en l’organització de la 4a Fira de la Biomassa Forestal de Catalunya (http://www.firabiomassa.cat/) que s’ha celebrat els dies 19, 20 i 21 de febrer de 2015 a Vic. Contacte: pere.navarro@ctfc.cat