El projecte Wood E3 garantirà la planificació i el desenvolupament sostenible del sector energètic de la fusta en l’espai de la Mediterrània – setembre 2010

El projecte Wood E3 garantirà la planificació i el desenvolupament sostenible del sector energètic de la fusta en l’espai de la Mediterrània.

El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya participa en el projecte europeu Wood E3 – Wood Energy Exploitation for Entrepreneurship (finançat amb fons europeus del programa MED), liderat per la Cambra de Comerç i Industria de la Drôme (França), i amb altres participacions com ara: Sociedad de Desarrollo Medioambiental de Aragón, Prefectura de Ioannina (Grècia), el municipi d’Entracque (Itàlia), la regió de Piemonte (Itàlia) i la Cambra d’Agricultura i Forests d’Eslovènia.

L’objectiu del projecte és garantir la planificació i el desenvolupament sostenible del sector energètic de la fusta en l’espai de la Mediterrània, per tal de promoure una política de cohesió territorial en els principis de desenvolupament sostenible.

Per tal d’abastir aquest objectiu es realitzarà una recopilació d’informació i anàlisi sobre la indústria relacionada amb la fusta i el seu ús com a combustible. D’aquest projecte en resultarà una sèrie de recursos en línia en l’àmbit mediterrani i impulsarà el desenvolupament i implantació d’una eina de suport per a la planificació de l’ús de la fusta per l’energia que enfortirà la capacitat dels responsables polítics i agents econòmics en la presa de decisions.