Tècnics d’AFIB viatgen a Grècia per estudiar les possibilitats de l’explotació de la fusta per a l’energia – gener 2011

La setmana passada, Pere Navarro i Ignacio López, tècnics de l’Àrea d’Aprofitaments Fusters i Biomassa del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya van viatjar a Ioannina (Grècia) per reunir-se amb els socis del projecte Wood E3 – Wood Energy Exploitation for Entrepreneurship. La finalitat de la trobada va ser organitzar la tasca de recollida de dades de les diferents regions participants en el projecte.

L’objectiu del projecte és garantir la planificació i el desenvolupament sostenible del sector energètic de la fusta en l’espai de la Mediterrània, per tal de promoure una política de cohesió territorial en els principis de desenvolupament sostenible. Per tal d’aconseguir aquest objectiu, es realitzarà una recopilació d’informació i anàlisi sobre la indústria relacionada amb la fusta i el seu ús com a combustible. D’aquest projecte en resultarà una sèrie de recursos en línia en l’àmbit mediterrani i impulsarà el desenvolupament i implantació d’una eina de suport per a la planificació de l’ús de la fusta per l’energia que enfortirà la capacitat dels responsables polítics i agents econòmics en la presa de decisions.

Aquesta iniciativa està liderada per la Cambra de Comerç i Industria de la Drôme (França), i compta amb altres participants, a més del CTFC, com la Sociedad de Desarrollo Medioambiental de Aragón, Prefectura de Ioannina (Grècia), el municipi d’Entracque (Itàlia), la regió de Piemonte (Itàlia) i la Cambra d’Agricultura i Forests d’Eslovènia.